MUDr. Jiří Řezníček narozen 1956 v Hradci Králové, od roku 1982 žije v Ústí nad Orlicí, ženatý, manželka praktická lékařka, dvě dospělé děti. Vystudoval LF UK v Hradci Králové, obor všeobecné lékařství. Po promoci 1981 nastoupil do nemocnice v Ústí nad Orlicí na interní oddělení. V roce 1990 atestace z hematologie a transfúzní služby, komplexní vybudování nového hematologicko-transfúzního oddělení, které v nemocnici scházelo, od té doby 29 let do 2018 primář tohoto oddělení. Přes 20 let práce ve vedení Orlickoústecké nemocnice, v letech 1996 – 2010 náměstek léčebné péče, 2011- 2017 ředitel Orlickoústecké nemocnice. Od roku 2019 dosud pracuje v představenstvu Zdravotnického holdingu, který řídí krajské nemocnice v Královehradeckém kraji. V letech 1997 – 2004 byl předsedou OS České lékařské komory v Ústí nad Orlicí, od 2013 je ve správní rady Nadačního fondu S námi je tu lépe!, který podporuje zavádění moderních postupů léčby v Orlickoústecké nemocnici. Ve volebním období 2018-2022 zvolen za Ústí žije do zastupitelstva města Ústí nad Orlicí, vede komisi pro rozvoj města a strategické plánování. Zájmy – poznávání jiných zemí, golf, lyžování, chalupaření.